RSS

[ISTANBUL] – Impresii – Schimb de Carte Ortodoxă

02 Noi

Această prezentare necesită JavaScript.

La data de 23 octombrie a.c., după săvârşirea Sfintei Liturghii, Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia a găzduit activitatea culturală intitulată „Schimb de Carte Ortodoxă”, organizată în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Orthograffiti şi Asociaţia pentru Solidaritate Socială a Românilor din Turcia.
La acest eveniment invitatul special a fost Protos. Hrisostom Rădăşanu, Consilier Cultural al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care alături de tinerii teologi (studenţi şi masteranzi) ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, a impresionat audienţa prin actualitatea informaţiilor teologice expuse.

Preacucernicul Părinte a dorit să facă cunoscută opera ortodoxă intitulată BINEFACERILE SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA, volum care este alcătuit din mărturii ale închinătorilor. Preacucernicia Sa a subliniat importanţa cunoaşterii şi propovăduirii minunilor pe care Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi le săvârşeşte neîncetat, evidenţiind totodată lucrarea mântuitoare a Bisericii, care păstrează nealterată învăţătura de credinţă ortodoxă, insuflând credincioşilor profunde valori morale şi spirituale.

La această ediţie a schimbului de carte, doamna profesor Elena PASCU, profesor de Limba şi literatura franceză în Istanbul, a dorit să tragă un semnal de alarmă, prezentând o problemă de actualitate, privind numărul crescut al sinuciderilor provocate de bolile psihice cu care se confruntă omenirea, marcată de schimbările accentuate de ritmul alert al  globalizării.

În prezentarea volumului creştin numit Deprimarea Şi Tămăduirea Ei În Învăţătura Bisericii, doamna profesor Elena PASCU s-a oprit asupra cauzelor medicale ale declanşării bolilor psihice, dar şi asupra celor de ordin teologic, accentuând raportul de complementaritate existent între ştiinţă şi religie, raport esenţial în efortul descifrării cauzelor aflate la baza afecţiunilor psihice.
În încheierea evenimentului cultural, Preacucernicul Părinte Hrisostom Rădăşanu a oferit daruri simbolice Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia şi a ţinut un minunat cuvânt de învăţătură.

Prof.
Andreea VLAD

Reclame
 
 

Eşti tanar! Spune-ţi parerea! Respectă-te pe tine şi pe ceilalţi prin limbaj şi atitudine!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: