RSS

[TIMIȘOARA] – Impresii – Schimb de Carte Ortodoxă

01 Noi

Această prezentare necesită JavaScript.

Schimbul de Carte Ortodoxă a ajuns și la Timișoara. Cu un ceai cald în față, petrecând câteva ceasuri de bucurie lăuntrică alături de prieteni mai vechi și mai noi, la o voroavă despre cărțile ortodoxe, într-o atmosferă cu totul intimă și duhovnicească. Nici că-mi puteam dori mai mult după zilele de lucru intens la editarea revistei Orthograffiti.

Temându-ne că anunțând prin câteva biserici evenimentul, spațiul va deveni neîncăpător, ne-am limitat doar la promovarea pe blog și facebook, ceea ce a făcut ca numărul participanților să nu fie prea mare. Ne-am simțit atât de bine însă, încât am decis ca pe viitor să încercăm să facem ca SdCO de la Timișoara să fie un eveniment de mare anvergură.

Țin să mulțumesc părintelui Ioan Dumitriu, tânărul și inimosul duhovnic timișorean, pentru locația de suflet pe care ne-a pus-o la dispoziție, paraclisul închinat Cuvioasei Parascheva, din Parohia Tipografilor, ceea ce a așezat tainic întâlnirea noastră sub binecuvântarea Cuvioasei. De altfel, d-na Adelina Pantea ne-a împărtășit din bucuria participării sale la procesiunile închinate praznicului Sfintei Parascheva din acest an, în Iași, prezentându-ne și câteva cărți apărute cu această ocazie.

S-a vorbit îndelung despre cărți și diverși autori: de la cărțile despre căsătorie și viața de familie (Adriana Gherghe), cărțile Părintelui Cleopa Ilie (Cristian Szekeres), cărțile pentru copii și adolescenți, Arsenie Boca și „Cărarea împărăției” (Lori Timar), „Pelerinul rus” și impactul spiritualității rusești, ce s-a concretizat oarecând cu un pelerinaj până la Sankt Petersburg via Moscova (Mariana Olah), C. S. Lewis, cu a sa carte „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr” (Lavinia Sulici), „Taina iubirii”, a mitropolitului Antonie Bloom (Adriana Szasz), până la spiritualitatea Cuv. Siluan Athonitul și paternitatea sa duhovnicească, cu accent pe cartea părintelui Zaharia de la Essex, „Lărgiți și voi inimile voastre” (Laurențiu Dumitru).

Mulțumesc din inimă tuturor celor prezenți, pentru dragostea frățească, pentru cuvintele calde, pentru sprijin, pentru fotografii, pentru tot. Ne revedem cu drag în decembrie!

Laurențiu Dumitru
Asociația Tinerilor Ortodocși Orthograffiti

Reclame
 
 

Eşti tanar! Spune-ţi parerea! Respectă-te pe tine şi pe ceilalţi prin limbaj şi atitudine!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: