RSS

[BUCUREȘTI] – Impresii – Schimb de Carte Ortodoxă

28 Oct

Această prezentare necesită JavaScript.

La evenimentul Schimb de Carte Ortodoxă organizat la Biserica Sf. Daniil Sihastrul din Bucureşti au venit peste 40 de persoane, deşi afară era o zi friguroasă de toamnă. După Sf. Liturghie ne-am aşezat la discuţii într-o sală, însă pentru faptul că numărul participanţilor a depăşit aşteptările noastre a trebuit să schimbăm locaţia, astfel dialogul a avut loc în Biserică.  Părintele Mihai-Andrei Aldea ne-a întâmpinat călduros bucurându-se de prezenţa tuturor şi ne-a vorbit  despre Sf. Scriptură , spunând că „este prima şi ultima carte pe care trebuie să o citească omul”.

La început dialogul a fost dificil, oamenii nu se cunoşteau între ei, introducerea a fost oarecum formală, în Biserică era destul de frig, dar pe parcurs oamenii au început să se obişnuiască şi să se implice în discuţie.

Printre cărţile prezentate s-a numărat cartea părintelui Selafiil de la Mănăstirea Noul Neamţ – „Dragostea care nu cade niciodată”. Deşi acest minunat părinte nu a scris niciodată nimic prin viaţa lui a umplut inimile tuturor de nădejde şi dragoste, fiind un exemplu viu atât pentru cei care l-au cunoscut cât şi pentru cei care îi citesc cuvintele, înregistrate şi transcrise prin grija Ieromonahului Savatie Baştovoi.

Cartea „Ne vorbeşte Părintele Serafim Rose” scrisă de Părintele Alexei Young descrie drumul spre ortodoxie al unui tânăr american care ajunge „acasă” după îndelungi căutări, devine monah şi întemeietor al mănăstirii Sf. Herman din Platina (Alaska) scriind şi traducând lucrări importante precum  „Cartea Facerii, crearea lumii şi  omul începuturilor” , „Ortodoxia şi religia viitorului”, scriind slujbe pentru cinstirea mai multor sfinţi.

„ Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa” a fost prezentată în contextul social şi istoric al perioadei în care a trăit, vorbindu-se de cele „Şapte Cuvinte către tineri” pe care le-a rostit în plin regim comunist pentru a păstra vie credinţa ortodoxă din inimile tinerilor.

Dintre scrierile Sf. Nicolae Velimirovici s-a vorbit despre cărţile „ Învăţături despre bine şi rău” şi „Răspunsuri la întrebările lumii de astăzi”, pornindu-se un dialog pe tema „ Rugăciunea şi omul contemporan”.

Cartea „Provocările străzii” scrisă de Părintele Constantin Necula cuprinde întrebări şi răspunsuri adresate tinerilor obosiţi de durerile străzii şi ale lumii de astăzi.

Acestea sunt doar câteva dintre volumele care s-au adus la Schimbul de Carte Ortodoxă. Participanții s-au bucurat de întâlnire și dialog, au fost oameni deosebiți de la care am putut „împrumuta” atât bucurie cât și gânduri frumoase, iar părintele Mihai-Andrei Aldea ne-a dat  hrană duhovnicescă suficientă până la următorul eveniment.

Sperăm ca până atunci să rezolvăm problema căldurii și să vă oferim o primire mai frumoasă astfel încât sufletele să se deschidă mai ușor. Tindem încet, încet către întâlniri tematice într-un cadru non-formal astfel încât să putem ajunge să purtăm o discuție ca între prieteni.

În finalul întâlniriii s-au propus sugestii de organizare şi dezvoltare a proiectului şi s-a hotărât ca pe viitor să participe fiecare cu ce poate pentru protocol.

Mulțumim tututor celor care au participat la această întâlnire. Vă așteptăm și la evenimentele următoare.

Până atunci încercăm să gândim proiectul astfel încât să vină cât mai aproape de nevoile și așteptările voastre, motiv pentru care ne puteți împărtăși impresiile și sugestiile pe care le aveți în legătură cu acest eveniment.

Reclame
 

Eşti tanar! Spune-ţi parerea! Respectă-te pe tine şi pe ceilalţi prin limbaj şi atitudine!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: